Natura Naturans – Arno Beijk

Als je deze tentoonstelling ziet is het duidelijk dat de natuur het uitgangspunt is van de kunstenaar Arno Beijk uit Mook. Alweer 30 jaar schildert, tekent,aquarelleert Beijk in het bos of op het water. Veel bomen, nauwelijks mensen. Hij houdt het liever stil in het bos.

Beijk is een beetje een buitenbeentje in de kunst en daarom ook zo bijzonder. Universitair opgeleid als psycholoog en filosoof, ging hij daarna privélessen nemen bij Berend Hendriks en naar de academie in Arnhem, die toen nog geen ARTEZ heette.

Een laatbloeier en niet de minste. Het is genieten van de natuur op deze tentoonstelling zonder dat je het koude regenachtige bos in hoeft. Beijk heeft al zijn werk gedigitaliseerd; dus hoef je op termijn niet eens meer het huis uit om het bos te beleven.

Een scherpe waarnemer, die Beijk, een goed kijker. Sterk met het woord maar minstens een even goede verbeelder. De revolutie begint in het veld , schrijft de dichter over Beuys,  die in heldere Fluxustaal het bos aanveegde. Ook bij Beuys was de natuur een uitgangspunt en ook hij had een boodschap , dezelfde als Beijk: naar buiten, de natuur is de richtlijn in je leven, de natuur als spiegel van je bestaan, de natuur als maatstaf voor je doen en laten. Kijk, zie en beleef het!

Genieten dus van dit overzicht: Arno Beijk, 30 jaar beeld in het bos. Te zien van 29 oktober tot en met 10 december.

cheap wedding dresses online,cheap christian louboutin,ralph lauren italia outlet online,louis vuitton bags,cheap michael kors