Het Klooster

Kunstinitiatief De Nieuwe Gang maakt deel uit van het Klooster in Beuningen, dat sinds eind jaren ’70 de woon- en werkplek van kunstenaars is. 5 kunstenaars hadden hun atelier in de lokalen van de school die bij het Klooster hoorde. Deze kunstenaars namen destijds het initiatief om in de gang grenzend aan hun atelier exposities te gaan organiseren, een initiatief waar De Nieuwe Gang uit voortgekomen is.

In het huidige Klooster wonen en werken kunstenaars uit verschillende disciplines, muzikanten, beeldend kunstenaars, een dichter en een fotograaf. Zij gaan ieder hun eigen gang en vinden hun weg in Nederland, Europa en de wereld. Daarnaast trekken zij ook samen op in wisselende samenstellingen, regelmatig in projecten die in De Nieuwe Gang een vruchtbare bodem vinden. Daarmee blijft de oorsprong van De Nieuwe Gang, die verder zelfstandig opereert, in tact.

De Artist In Residency is zowel voor De Nieuwe Gang als voor het Klooster en haar bewoners een initiatief om onze unieke plek ook voor anderen toegankelijk te maken.