Jacqueline Floor

Jacqueline Floor - De Nieuwe Gang
Jacqueline Floor, Tekening, 2009

Kiemkracht

In deze tentoonstelling laat Jacqueline Floor nieuwe tekeningen zien. Haar werk is in 2009 opvallend veranderd. De rechte lijnen en geometrische vormen zijn opgelost in organische voorstellingen. Fantasiebloemen bloeien uitbundig in een soort waterige eilandjes waarin van alles beweegt en bubbelt.

Dit werk komt voort uit grote fascinatie voor de natuur, en daarmee het leven. Voor Jacqueline Floor is elk zaadje dat ontkiemt en elke knop die zich tot bloem ontvouwt weer een wonder. Het begin van de lente is dan ook een goed moment voor deze tentoonstelling. Een tentoonstelling van kleurrijke tekeningen die bruisen van groeikracht en leven.

Op de opening speelt het duo Flor d’Luna (Carla Koehorst, zang en Marcel Verheugd, gitaar) een aantal nummers van hun nieuwe cd ‘De zachtheid van de nacht’. Hierop staan Portugese Fado, eigen Nederlandstalige composities (op teksten van Theo Ettema) en Spaanstalige muziek. Jacqueline Floor heeft tijdens het tekenen veelvuldig naar deze prachtige muziek geluisterd en dit heeft haar werk zeker geïnspireerd.