ODE aan 40 jaar Kunstinitiatief De Nieuwe Gang: van 5 september t/m 17 oktober 2021

In de 40 jaar waarin De Nieuwe Gang bestaat is het geëvolueerd van een plek voor en door jonge kunstenaars naar een gerenommeerde instelling voor actuele beeldende kunst die een eigen en unieke plek heeft in het Rijk van Nijmegen. Die actualiteit is niet aan de jongeren voorbehouden, het is een gegeven dat dit door alle generaties heen een belangrijke drijfveer is. Wij programmeren daarom graag dwars door alle generaties heen.

Ons 40-jarig jubileum willen we graag vieren met drie tentoonstellingen.

 ‘Ode’ is de tweede tentoonstelling uit de serie van drie waarmee we 40 jaar De Nieuwe Gang graag willen vieren. Met deze ‘salon’-tentoonstelling willen we een poging doen iedere oud-exposant opnieuw aandacht te geven. We hebben iedereen die we konden bereiken uitgenodigd met een actueel werk deel te nemen. Met de samengebalde energie van al deze werken – en De Nieuwe Gang in haar waardevolle functie als projectruimte – ontstaat een totaalinstallatie; een Ode aan de historie èn het heden van De Nieuwe Gang.

 

Opening: zondag 5 september vanaf 15 uur door Burgermeester Daphne Bergman
Muziek: Marike Jager
Performance: Danielle Brans

Finissage: zondag 17 oktober om 15 uur met de boekpresentatie
‘40 verhalen over De Nieuwe Gang’

 

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en buiten openingstijden op afspraak.
Kloosterstraat 7, 6641 KW Beuningen, 06-43445456, info@denieuwegang.nl www.denieuwegang.nl

 

Deze tentoonstelling en het boek “40 verhalen over De Nieuwe Gang” zijn mede mogelijk gemaakt door Gemeente Beuningen, Stichting Klooster en vrienden van De Nieuwe Gang.