Presentatie De Vliegmachine zondag 24 okt 16 u

De Nieuwe Gang is voor twee dagen het domein van kunstenaar Lin Gerritse en een groep kinderen uit minder bedeelde gezinnen, die samen zullen gaan werken in en aan een interactieve installatie. Zondag 24 oktober van 16-18 u is de presentatie voor publiek. Van harte welkom!

De workshop is georganiseerd in samenwerking met Lin Gerritse, Stichting Perspectief, cultureel en maatschappelijk werk in de gemeente en wordt mogelijk gemaakt dankzij de Gemeente Beuningen. Het is herfstvakantie en veel kinderen hebben leuke uitstapjes of gaan zelfs op reis; dat geldt helaas niet voor alle kinderen. Stichting Perspectief nodigde voor deze workshop daarom juist deze groep kinderen uit.

Lin over zijn workshop: ‘Er bestaat nauwelijks een springplank voor kinderen of jongeren om in contact te komen met beeldende kunst. Daarom wil ik graag van de gelegenheid van het 40 jarig jubileum gebruik maken om het platform van De Nieuwe Gang in te zetten om een kunstproject te richten op kinderen. Hiervoor heb ik een interactieve Dadaïstische installatie gemaakt, met aansluitende workshops en gesprekken over het werk. Doordat kinderen een groot inlevingsvermogen hebben, kunnen ze spelenderwijs kennismaken met beeldende kunst en de kunstgeschiedenis’.

We zijn blij dat wij samen met Lin, de Stichting Perspectief en de Gemeente Beuningen deze workshop voor deze groep kinderen mogelijk kunnen maken!

Impressie van een eerdere workshop van Lin Gerritse met kinderen