Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dichters in de Tuin 2022

26 juni 2022 @ 13:00 - 17:00

‘Hoe een lichter leven zich beweegt onder ons’
(Bernard Dewulf)

Zondag 26 juni bij kunstinitiatief De Nieuwe Gang

Dichters in de Tuin 2022
Op zondagmiddag 26 juni a.s. is de achtste editie van Dichters in de Tuin. Op podia in de tuin van kunstinitiatief De Nieuwe Gang in Beuningen treden vanaf 13.00 uur twaalf Nederlandse en Vlaamse dichters op. Het is een ontmoeting tussen dichters en poëzieliefhebbers, tussen poëzie en beeldende kunst, tussen natuur en kunst.

Twaalf dichters op vier podia
Na de opening op het centrale podium maken bezoekers een ronde langs de twaalf dichters, die op vier plaatsen in de tuin hun optredens verzorgen. De dichters van 2022 zijn: Lo Doomernik, Monique Hendriks, Jos van Hest, Bob Kalkman, Nelleke Lamme-den Boer, Jesse Laport, Saskia van Leendert, Sylvie Marie, Anne Meerbergen, Tim Pardijs, Peter Theunynck en Martje Wijers. Opnieuw een line-up waar de organisatie trots op is.

Dichter bij het gras
De dichters staan met hun voeten in het gras, hun woorden krijgen lucht voor de ogen en oren van het publiek. Poëzie draait niet om mooie woorden, maar om geraaktheid. Het is ‘snijden aan gras’, op meerdere manieren: gelaagd, persoonlijk en maatschappelijk. In het programma zijn witregels naar keuze: in gesprek gaan met een dichter, luisteren naar saxofonist Gerard van der Kamp, wat eten en drinken of bladeren in tweedehands bundels. Bovendien is in De Nieuwe Gang de expositie ‘Dichtbij’ van Lisa Beckers en Huub Beckers te zien. Deze kunstenaars vergroten details, dichtbij de aarde, het brengt net als poëzie een verandering in het kijken. De punt van het programma wordt rond 17.00 gezet.

zo groen, geduldig en gelukkig,
dit gras, gemaaid en met zichzelf tevreden
(Adriaan Morriën)

Praktisch
Dichters in de tuin is op zondag 26 juni van 13.00 tot 17.00 bij De Nieuwe Gang, Kloosterstraat 7 in Beuningen. Kaarten koop je via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/dichters-in-de-tuin-2022 voor €10,00 per persoon. De laatste kaarten worden aan de poort verkocht voor € 12,50.

Meer informatie over het programma, de dichters en de kaartverkoop: https://www.poeziecentrumnederland.nl/activiteiten/agenda/

Vanaf 2021 is het festival Dichters in de Tuin een samenwerking tussen De Nieuwe Gang en Poëziecentrum Nederland.

Gegevens

Datum:
26 juni 2022
Tijd:
13:00 - 17:00

Organisator

De Nieuwe Gang
Telefoon
06 43 44 54 56
E-mail
info@denieuwegang.nl