Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dichters in de Tuin 2023

25 juni 2023 @ 13:30 - 17:00

€12,50

‘Bijna nooit zie je een vogel in de lucht

zich bedenken, zwenken, terug.’

[Judith Herzberg]

 

Zondag 25 juni bij kunstinitiatief De Nieuwe Gang

Dichters in de Tuin 2023

Op zondagmiddag 25 juni a.s. is de negende editie van Dichters in de Tuin. Op podia in de tuin van kunstinitiatief De Nieuwe Gang in Beuningen treden vanaf 13.30 uur negen dichters op. Het is een ontmoeting tussen dichters en poëzieliefhebbers, tussen poëzie en beeldende kunst, tussen natuur en kunst.

Negen dichters op drie podia

Na de opening op het centrale podium maken bezoekers een ronde langs de negen dichters, die op drie plaatsen in de tuin hun optredens verzorgen. De dichters van 2023 zijn: Frouke Arns, Erik Bindervoet, Jaap Blonk, Monique Hendriks, Theo Jennissen, Sint van der Kooi, Ester Naomi Perquin, Jaap Robben en Monique Wilmer-Leegwater. Opnieuw een line-up waar de organisatie trots op is. Avontuurlijk, gelaagd, maatschappelijk, persoonlijk, poëtisch.

Dichter bij de lucht

Het thema is dit jaar ‘Dichter bij de lucht, als vogels’. Het programma ademt lucht. Naast de optredens op de kleine podia, geven de dichters hun woorden mee aan tonen van saxofonist Gerard van der Kamp. Ook dragen ze samen voor bij een beeldend werk van Casper ter Heerdt in de tuin, een poort naar lucht en vogels. Binnen in De Nieuwe Gang is de expositie ‘The full picture’ van Gerard Koek te zien, met ruimtelijk werk vol suggestie. Tussen de optredens is er ruimte wat te eten en drinken of te bladeren in tweedehands bundels.

Praktisch

Dichters in de Tuin is op zondag 25 juni van 13.30 tot 17.00 bij De Nieuwe Gang, Kloosterstraat 7 in Beuningen. Inloop is vanaf 13.00 uur. Kaarten koop je via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/dichters-in-de-tuin-2023 voor €10,00 per persoon. De laatste kaarten worden aan de poort verkocht voor € 12,50.

Meer informatie over het programma, de dichters en de kaartverkoop: https://www.poeziecentrumnederland.nl/activiteiten/agenda/

 

Gegevens

Datum:
25 juni 2023
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:

Organisator

Poëziecentrum Nederland
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kunstinitiatief De Nieuwe Gang
Kloosterstraat 7
Beuningen,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie