Dialogen # 1 Lin Gerritse en Nico Huijbregts

 

Met Dialogen # 1 gaat het nieuwe seizoen van De Nieuwe Gang van start, met Lin Gerritse en Nico Huijbregts als onze gasten.

Nico Huijbregts en Lin Gerritse zijn allebei actief in meerdere disciplines, Lin in performance en installaties, Nico als componist en schrijver; beiden in beeldende kunst. Zij bewegen zich op al die terreinen met groot gemak. Voor hun gezamenlijke tentoonstelling Dialogen # 1 zal de nadruk liggen op hun beeldende werk.

Een dialoog vindt plaats tussen twee mensen en is bedoeld om vrij met elkaar van gedachten te wisselen, op zoek naar nieuwe inzichten. De dialoog de u in De Nieuwe Gang kunt gaan zien is om te beginnen een dialoog in beeldtaal; de taal die kunstenaars welbewust kiezen om dat uit te drukken wat zich niet in alledaagse woorden laat vangen.

Het verwoorden van die beeldtaal in een tekst, om het werk voor de toeschouwers te openen, staat soms op gespannen voet met de intenties van kunstenaars. Deze keer gaven beide kunstenaars namelijk ieder op eigen wijze aan hun dialoog te willen starten met weinig woorden.

Nico gaf aan dat hij liever een ander iets over zijn werk laat zeggen in plaats van zelf het werk te beschrijven.

Lin stuurde over zichzelf, een tegelijkertijd zowel cryptische als letterlijke beschrijving.

 Lin Gerritse afgestudeerd kunstenaar aan Artez Arnhem en Sint Lucas Antwerpen hij is een mannelijk mens sinds 1988, hij is 1,73 cm lang, bruine ogen bruine haren 100 000 miljard cellen, 8,35 meter lange darm, 6 liter bloed, 65% water, ruis in linkerhartkamer en 4 snijtanden in goede staat.

Duidelijk is; beide kunstenaars willen graag een open dialoog tussen u als toeschouwer en het werk, zonder een vooraf gegeven kader.

Deze week vult De Nieuwe Gang zich en gaan de beelden spreken. Aan ons is het om, vanaf zondag 9 september, eerst vooral te komen kijken. Het bijzondere daarna is dat Nico en Lin wel graag over hun werk in gesprek willen.

Tijdens de opening zal Nora van Dam beide kunstenaars kort interviewen. Op 7 oktober is er een Artist Talk en kunt u zelf als bezoeker met Lin en Nico in gesprek. Ook dan zullen zij ons hoogstwaarschijnlijk laten blijken dat zij ons ‘kijken’ niet willen sturen en toch zonder dit te doen over hun werk te vertellen!

Dialogen # 1 Lin Gerritse en Nico Huijbregts

9 september t/m 21 oktober 2018 in Kunstinitiatief De Nieuwe Gang

Dialogen # 1 is de eerste van een reeks exposities waarin De Nieuwe Gang komend seizoen het werk toont van telkens twee kunstenaars: een gerenommeerde kunstenaar en een getalenteerde nieuwkomer.

Schrijfster Nora van Dam zal tijdens de opening op 9 september om 15.u beide kunstenaars interviewen. Daarna zal muziek van Nico Huijbregts èn een bewerking van deze muziek van Lin Gerritse te horen zijn.

Zondag 23 sept 15.00 u.;         Violist Kees Hilhorst speelt de sonate voor viool van Bela Bartók

Zondag 7 oktober 15 u.          Artist talk met beide kunstenaars.

Nico Huijbregts zal, doorlopend tijdens tentoonstelling, met potlood een tekst over verdwenen geluiden op de buitenmuur schrijven.

Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Kloosterstraat 7, 6641 KW Beuningen, 06 43 44 54 56, info@denieuwegang.nl

www.nicohuijbregts.nl       www.lingerritse.com