‘In vriendschap verknoopt’

Opening 'In vriendschap verknoopt' - De Nieuwe GangOp 4 april heeft Willem van Lieshout onder grote belangstelling de tentoonstelling ‘In vriendschap verknoopt’ geopend. Hij vertelde dat deze tentoonstelling refereerde aan de jarenlange vriendschap die hij en zijn vrouw Riky met de exposerende kunstenaars onderhielden. Hij droeg de tentoonstelling dan ook op als nagedachtenis aan haar wat met een luid applaus werd bekrachtigd. Bijna alle kunstenaars waren zelf aanwezig, zij gaven dan ook wat extra informatie bij hun werken wat voor een extra dimensie zorgde.

Bijzonder was de extra ruimte waar Willem van Lieshout zijn eigen collectie tentoonstelde. Dit was onder andere een gedeelte van zijn verzameling servies, een prachtig geweven tafelkleed met een gedicht van Lucebert en natuurlijk een indrukwekkend helder blauw sieraad gemaakt door één van de aanwezige kunstenaars, Ted Noten.

Helaas is deze expositie inmiddels niet meer te bekijken. Het waren mooie weken en zo hebben we dan ook veel bezoekers mogen verwelkomen.

Ontzettend bedankt en hopelijk mogen we nog eens zo’n interessante samenstelling van werken en kunstenaars ontvangen.