Judit Hettema – Zenith & Nadir

De expositie Zenith & Nadir toont werken die het bestaande en de waarneming van de kijker bevragen. Waar en wat kijken we naar en wat is ons perspectief hierop? Welke aspecten, individueel en universeel, herkenbaar en onbewust, bieden een nieuwe horizon? Eerdere fotografische werken dienen hierbij als reflectie en context voor enkele nieuwe werken, die op verrassende wijze gereconstrueerd worden.

Sinds 2003 wijdt Judit Hettema haar werk aan onderzoek en artistieke activiteiten, hoofdzakelijk in de media fotografie en video. Ze onderzoekt hoe ruimtes onze perceptie op de wereld vormen. In haar werk worden plekken, monumenten en urbane landschappen tot nieuwe beelden gepositioneerd.

Hettema studeerde aan de kunstacademies te Utrecht(BA Fine) en Breda (MA), en is laureaat van het HISK (post-graduate studies) in België. Als artist in residence was Hettema verbonden aan NAC Nida Art Colony in Litouwen, Sunhoo Industrial Design Residency in Hangzhou, China en Sowing Seeds in Rajasthan, India.
Ze ontving nominaties voor Rodenbach Award 2008 (BE, met een eervolle vermelding van Jan Hoet), Euregio Kunstprijs 2005 (DE/NL) en ontving de Van Bommel van Dam Publieksprijs 2007 en de Jong Talent III Prijs Utrecht 2000.

Hettema exposeerde in galeries en musea in Nederland, België, Duitsland, Engeland, VS en Litouwen. Haar werk is opgenomen in collecties van verschillende ministeries in Nederland, als ook in diverse bedrijfs- en particuliere collecties in binnen- en buitenland.

www.judit.nl