Panta Rhei, alles stroomt

Op zondag 3 november openen wij om 15.00 onze tentoonstelling Grafiek 2019, Panta Rhei, ‘alles stroomt’, met een geweldige groep deelnemers! In het licht van deze tentoonstelling hebben wij verschillende generaties kunstenaars uitgenodigd, die ook in verschillende workshops zullen samenwerken. De jongere kunstenaars willen graag leren; zij weten de oudere generatie kunstenaars dan ook te vinden om hun vaardigheden te verfijnen. De oudere generatie verheugt zich op de hernieuwde belangstelling voor het vakgebied.

We verheugen ons op de deelname van o.a. Harrie Gerritz, Rob Voerman, Ger Driessen, Caroline Koenders en Manuel Kurpershoek die (inter)nationaal tentoonstellen en de jongere generatie deelnemers zoals o.a. Mirka Farabegoli en Sjoerd Tegelaers.

Rob Voerman en Mirka Farabegoli, nemen op dit moment deel aan de Biënnale Gelderland, die t/m 24 november rond de Jansbeek in Arnhem en in Museum Het Valkhof in Nijmegen te zien is. Rob Voerman’s werk wordt internationaal zeer gewaardeerd en bevindt zich o.a. in de collectie van het MoMa in New York.

Caroline Koenders werkte als ‘artist in residency’ de afgelopen jaren in Xian, China en Venetië. Zij neemt jaarlijks deel aan het International Mezzotint Festival in Jekaterinenburg, en geeft daar ook workshops.
De jonge Nijmeegse kunstenaar Sjoerd Tegelaers heeft de kans gekregen om met een projectsubsidie van het Mondriaanfonds een periode te werken aan de ontwikkeling van zijn werk. Ook Sjoerd was dit jaar te gast in Jekatarinenburg

Harrie Gerritz exposeerde tot in Korea en had enkele jaren terug nog een grote overzichtstentoonstelling in Museum Het Valkhof. Ger Driessen was drie keer genomineerd voor o.a. de BAS grafiekprijs.

Manuel Kurpershoek en Henk Tichelaar behoren tot de generatie die op de HKU en op Artez de drijvende krachten achter de grafiekwerkplaatsen waren en leerden vele kunstenaars het vak.

Grafiek 2019, met als thema Panta Rhei, alles stroomt, is een landelijke grafiekmanifestatie, met meer dan 100 tentoonstellingen door het hele land. De Nieuwe Gang neemt, net als in 2016, deel aan deze manifestatie. te zien t/m 15 december, op zaterdag en zondag van 13 -17 uur. De complete deelnemerslijst, en hun website, vindt je hieronder!

Brigitte Gmachreich-Jünemann, www.radierung-gmachreich-j.de
Marie Verstegen www.atelier-scarabee.nl
Henk Tichelaar www.henktichelaar.nl
Harrie Gerritz www.harriegerritz.nl
Koen Moonen instagram.koenmoonen
Caroline Koenders www.carolinekoenders.nl
Brechtje Verberne www.drukmakerij.nl
Ger Driessen www.gerdriessen.com
Sjoerd Tegelaers www.sjoerdtegelaers.nl
Rob Voerman www.robvoerman.nl
Manuel Kurpershoek https://kurpershoekmanuel.nl
Mirka Farabegoli www.mirkafarabegoli.com
Frans de Groot & Josée Wuyts www.wuyts-degroot.nl