REVERIE : Dé Folly van een rijtjeshuis

Reverie: Dé Folly van een rijtjeshuis – Meg Mercx & Rob Verwer, 2021

Het afgelopen jaar is er in stilte gewerkt aan een nieuwe start van onze buitenruimte, met spannende grote en intieme kleinere kunstwerken. Eerder werden werken geplaatst van Anja Middelkoop, Anja Middelkoop i.s.m. Ria Roerdink, Rein van Vucht en vGtO. Sinds deze week is het iconische werk Reverie, van Meg Mercx en Rob Verwer daar aan toegevoegd.

Meg en Rob zelf over Reverie:

Droom of werkelijkheid? Dagdromen doen we allemaal. De een bouwt ‘n nog groter luchtkasteel dan de ander. Voor sommigen wordt die droom werkelijkheid. Voor anderen blijkt het een nachtmerrie. Ben je misschien gevlucht om die droom te verwezenlijken? Van een (on)veilig thuisland naar een nieuwe haven…of leef je in die droom en is je poëzie een andere werkelijkheid?

Wij hebben van onze dagdagelijkse werkelijkheid een droom gemaakt. Ons (t)huis hebben we omgezet in een monumentale 3D-lijntekening. Een luchttekening op ware grootte. Van realiteit naar abstractie.

Deze installatie is ontstaan, ontworpen en gebouwd voor #folllyartnorg 2021

Dit voorjaar zullen we de nieuwe presentatie officieel openen. Ook zul je dan in twee nieuwe buitenvitrines informatie over de werken in de tuin kunnen vinden.

Tot die tijd ben je van harte welkom voor een sneak-preview. De tuin is dagelijks te bezoeken, van zonsop- tot zonsondergang!

www.megmercx.nl www.robverwer.nl